Home / Fashion  / “Έφυγε” ο Karl Lagerfeld!

“Έφυγε” ο Karl Lagerfeld!

Δυσαναπλήρωτο το κενό στον οίκο Chanel.

Ο χώρος της μόδας “θρηνεί” τον χαμό του ταλαντούχου σχεδιαστή Karl Lagerfeld, o oποίoς  έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.

 

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσε έντονη φημολογία ότι αντιμετώπιζε θέματα υγείας, καθώς απουσίαζε από το τελευταίο fashion show της Chanel στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

 

Ο Lagerfeld ξεκίνησε την καριέρα του στο πλάι του Pierre Balmain το 1955, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται για τη Chanel το 1983, κλείνοντας 36 χρόνια στον οίκο!

 

 

Το στυλ του χαρακτηριστικό και η φιγούρα του μοναδική. Μαύρα κοστούμια με λευκές λεπτομέρειες, μαλλιά πιασμένα σε αλογοουρά και σκούρα γυαλιά ηλίου, ήταν μερικές μόνο από τις στυλιστικές επιλογές, που τον έκαναν τόσο αναγνωρίσιμο.

 

 

Ο ίδιος ξεπερνούσε τον εαυτό του σε κάθε νέα κολεξιόν, και ποτέ δε θεωρούσε αρκετές τις ώρες που εργαζόταν, πιστεύοντας ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος.

 

Καταγόταν από τη Βαυαρία, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Η πρώτη του σημαντική διάκριση στον χώρο της μόδας ήταν το 1954, όταν μετακόμισε στο Παρίσι, όπου και κέρδισε το πρώτο βραβείο για τον σχεδιασμό ενός μάλλινου παλτό, κάτι που τον οδήγησε στο πλάι του Balmain.

 

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 στον οίκο Chloé, με τον οποίο και είχε στενές επαφές μέχρι το 1997, ενώ εργάστηκε και για τον οίκο Fendi.

 

 

Φυσικά, ο οίκος Chanel έμελλε να γίνει κομμάτι της ταυτότητάς του, καταφέρνοντας να ταυτιστεί με τις υπέροχες δημιουργίες και τα μεγαλοπρεπή fashion shows, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του.

 

Η επιρροή του στον κόσμο της μόδας τεράστια και όχι αδικαιολόγητα, αφού ήξερε να δημιουργεί τάσεις, που ασπάζονταν οι απανταχού fashionistas σε χρόνο dt!

 

 

Γνωστός για το καυστικό του χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό του είχε πει κάποτε: “Πατάω γερά τα πόδια μου στη γη. Απλώς όχι σε αυτή τη γη”.

 

Άλλωστε, όλοι οι μοναδικά ταλαντούχοι άνθρωποι μοιάζουν να ανήκουν σε έναν διαφορετικό κόσμο, πέρα από τα γήινα. Ο Karl Lagerfeld ήταν ένας απ’ αυτούς…

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath