Home / Cozyhome  / Architecture  / Έρχεται το “The Architect Show”!

Έρχεται το “The Architect Show”!

Μια μεγάλη γιορτή για την Αρχιτεκτονική!

Το tAS είναι μια γιορτή της Αρχιτεκτονικής του Σχεδιασμού και του Κόσμου των Υλικών για Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές και Διακόσμηση, όπου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, συνέδρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικές και inspirational διαλέξεις και workshops. Εστιάζει στην ανταλλαγή γνώσεων και καινοτόμων ιδεών, ως κανάλι διαλόγου μεταξύ αρχιτεκτόνων και ανθρώπων των υλικών.  

 

 

Το ARCHISEARCH.gr, η κορυφαία Ελληνική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Αρχιτεκτονική και το Design σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα, ιδρυτή της εταιρείας επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και παραγωγών Design Ambassador, εγγυάται το πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και παράλληλα θα αναλάβει την επιμέλεια όλων των δράσεων με διακεκριμένους προσκεκλημένους. Το Architect Show διοργανώνεται από την εταιρεία MEDEXPO AE με μεγάλη οργανωτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει πολλά events στα οποία οι αρχιτέκτονες ενημερώνονται για τα υλικά και το interior design. Και πράγματι, το Architect Show, έχει στον πυρήνα του την παρουσίαση των καλύτερων και πιο σύγχρονων υλικών και αντικειμένων από τα μεγαλύτερα brands στην Ελλάδα. Τι είναι όμως αυτό που το καθιστά μοναδικό στο είδος του; Το Architect Show είναι μία εμπειρία!

 

 

Ολόκληρος ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί από μόνος του βίωμα. Η Ελένη Μπρασινίκα με το γραφείο “Bllend Design” και η Design Ambassador, έχουν επιμεληθεί μία ατμοσφαιρική περιήγηση, που σκοπό της έχει να αναδείξει την ουσία των εκθεμάτων μέσα σε ορισμένο context και τον τρόπο που οι νέες τάσεις εντάσσονται συνολικές λύσεις και προτάσεις.  Η καινοτόμος παρουσίαση, έγκειται λοιπόν στη συνεκτική ικανότητα των εκθεσιακών σχεδίων να ξεπεράσουν την απλή παρουσίαση των αντικειμένων και των προϊόντων σε μια βιωματική διαδικασία, η οποία δημιουργεί το πλαίσιο συναισθηματικής εμπλοκής.

 

Η έκθεση πλαισιώνεται από πάνελς στα οποία τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και όχι μόνο μοιράζονται πολύτιμα συμπεράσματα για τις τάσεις, την οικονομία, το εμπόριο, αλλά και την πολιτική με την αρχιτεκτονική και το concept της.

Για πρώτη φορά ένα τέτοιο event συνδέεται απευθείας με το Airbnb και τον τουρισμό.

Το φετινό concept της παρουσίασης ονομάζεται “Shadow & light theme 2019”. Στο πλαίσιό του δημιουργήθηκαν 8  διαφορετικοί χώροι / περίπτερα. Η είσοδος είναι ένας ατμοσφαιρικός διάδρομος, που εισάγει το θέμα του φωτός και της σκιάς, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εξερευνήσουν ελεύθερα τα περίπτερα με την επιμέλεια της “Illuminati”, στα οποία οι εγκαταστάσεις φωτισμού και τα καινοτόμα σχέδια “εκπέμπουν” την ουσία της ύλης και του φωτισμού. Ακολουθεί το “The Color|HUBS”, όπου workshops γύρω από το χρώμα και τα trends θα λαμβάνουν χώρα. Στην “καρδιά” του, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία Color Forecasting, όπου οι κορυφαίοι στον κόσμο ειδικοί του χρώματος και του design θα μοιραστούν, θα συζητήσουν και θα διερευνήσουν τις κατευθύνσεις και τις επιρροές του χρώματος. Κατόπιν, στο “Pottery and Barn Curated Bar & Lounge” θα συσχετιστούν γευσιγνωσίες κρασιών, η γαστρονομία και το finger food για τις Generation Y και Z με τον σχεδιασμό. Στον χώρο “The Kitchen Edition” η κουζίνα θα εξεταστεί ως κοινωνικό και ψηφιακό φαινόμενο, με ελεύθερες νησίδες και μονάδες κουζίνας να βάζουν ιδέες για έναν hi tech και βιώσιμο τρόπο ζωής.


Η συζήτηση και η χαλάρωση κλείνουν ραντεβού στο “Topography workshop & conference lounge”. Ακολουθεί ο χώρος “The Photographer’s EYE”, μία έκθεση φωτογραφίας, στην οποία, μέσα από το φακό καταξιωμένων φωτογράφων ανακαλύπτουμε την υλικότητα, τις υφές και το αρχιτεκτονικό έργο. Θεματικές της, “Η αρχιτεκτονική της σκιάς”, “η υλικότητα στον μεγεθυντικό φακό” και “Groundscapes και το μέλλον της underground αρχιτεκτονικής”. Τέλος, στο “Dark Room – The material museum” τα υλικά εκτίθενται με τον απροσδόκητο τρόπο που περιγράφει το ίδιο το όνομα του χώρου!

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, Μαριάντζελα Αγγελοπούλου και Ηλία Αγγελόπουλο, “το tAS θα αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας,  όπου ο κόσμος των υλικών να συνδεθεί με αυτόν της δημιουργίας και του Design μέσα από μια μοναδική εμπειρία. Στόχος στο άμεσο μέλλον είναι η διεξαγωγή του εκτός συνόρων”.

 

 

Tο φετινό tAS περιλαμβάνει:

  • Εκθεσιακό μέρος με συμμετοχή από τις σημαντικότερες εταιρείες του κόσμου από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίες θα μας παρουσιάσουν μοναδικά υλικά για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και interior design.

 

  • O διεθνούς φήμης σχεδιαστής Michael Anastassiades θα έρθει το Σάββατο για να μιλήσει στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του συνεδρίου.

 

Συνεδριακά πάνελς:

 

1.“Hotelling now: Arrivals. Trends. Experiences. Authenticity”

H Ιωάννα Μητροπούλου από το γραφείο Ennismore στο Λονδίνο, η Ρία Βογιατζή των Elastic Architects, ο Τάσος Γεωργαντζής των Urban Soul Project, ο Μιχάλης Μαυρολέων των A&M Architects, ο Ηλίας Μαστρομηνάς από την Μastrominas Architecture και ο Βαγγέλης Στυλιανίδης, παρουσιάζουν τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς στον χώρο των ξενοδοχείων. Με αφορμή αυτές, συζητούν για τις σχεδιαστικές προκλήσεις, τα conceptual ξενοδοχεία, τη σημασία της εμπειρίας, την αυθεντικότητα και το “sense of place”.

 

2.“Insight on Collaborative Design”

Η lighting designer Άννα Σμπώκου επιμελείται μία ενότητα στην οποία αρχιτέκτονες ή μηχανολόγοι από την ομάδα μελέτης κάποιου σημαντικού έργου θα μιλήσουν για τον ρόλο του μελετητή φωτισμού στο έργο αυτό.

 

3.“Leisure Architecture”

Οι αρχιτέκτονες που βρίσκονται πίσω από βραβευμένες θερινές κατοικίες εξηγούν πώς σχεδιάζεται μία θερινή κατοικία και πώς αντιμετωπίζουν τον τοπικό, παραδοσιακό χαρακτήρα κάθε περιοχής; Ομιλητές: όπως ο Stephan Buerger του γραφείου Buerger Katsota, ο Αριστείδης Ντάλας, οι VOIS ARCHITECTS, ο Γιάννης και ο Μάρκος Δουρίδας του γραφείου R.C.TECH ο Ρήγας Ποτηρόπουλος του γραφείου Potiropoulos+Partners κ.α θα κάνουν μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους.

 

4.Public Architecture and Inclusive Design

Το παράδειγμα του Λυκαβηττού. Ο ρόλος του συμμετοχικού σχεδιασμού σε δημόσια έργα. Η σημασία του Δημόσιου Χώρου για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και το ευ ζην των πολιτών.  Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό έργο να αλλάξει το μέλλον μιας πόλης; Ποιος είναι ο κοινωνικός ρόλος της αρχιτεκτονικής; Συμμετέχουν οι Μαρία Καλτσά, Ιάσων Τσάκωνας της OLIAROS, Γιώργος Μητρούλιας του γραφείου AREA, Μάρθα Γιανακοπούλου του γραφείου IF UNTITLED κ.α.

 

5.Co Working + Co Living

THE COHORT. Ο Λιβανέζος επενδυτής Omar Sawaf ενός Ξενοδοχείου με υπηρεσίες Co working & Co Living, που θα ανοίξει στην καρδιά της Αθήνας θα μας μιλήσει για το project και τους λόγους που επενδύουν στην Αθήνα αυτή την περίοδο.

 

 

Ομιλίες

Ο διάσημος designer Michael Anastassiades θα είναι στην Αθήνα για να μιλήσει στο συνέδριο την πρώτη μέρα το Σάββατο 4 Μαίου.

 

A.I. Το ταξίδι πρίν τον προορισμό.

Παρουσιάζει ο Στέφανος Καράγκος CEO της XPLAIN. Tί μάθαμε αναλύοντας την συμπεριφορά 87εκ ταξιδιωτών σε 71 Χώρες του κόσμου. H Χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο που κάποιος ταξιδεύει σε αυτόν τον κόσμο των μεγάλων αλλαγών. Με τη σύγκλιση όλων αυτών των ανερχόμενων τάσεων, είναι σαφές ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ διαφορετικά για τον χώρο του τουρισμού και της φιλοξενίας σε σχέση με αυτό που είναι σήμερα.

 

SUSTAINABLE HOTELS. ADDED VALUE & THE ROLE OF ARCHITECTURE

Πώς μετατρέπονται τα κτίρια των ξενοδοχείων σε βιώσιμα και ανθεκτικά κτίρια συμβάλλοντας στη διαμόρφωση υπεραξίας; Ποιο είναι τελικά το business case των βιώσιμων και αειφορικών ξενοδοχείων; Αποτελεί παράγοντα κόστους ή μονόδρομο για το μέλλον η ανάπτυξη ανθεκτικών και υγιών ξενοδοχείων; Στο πλαίσιο της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής, αλλά και των επιπτώσεων της ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία, αρκεί να είναι ένα ξενοδοχείο απλώς λιγότερο κακό από άλλα; Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Η υπερβατική σχέση υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής ποιότητας με τη βιωσιμότητα ως μονόδρομος για τη δημιουργία ανθεκτικών και υγιών κτιρίων τουριστικού τομέα.

 

Έξυπνα κτίρια, έξυπνα εργαλεία, έξυπνοι χρήστες”, από τον Πάνο Παρθένιο από το γραφείο PARTHENIOS architects+associates

Οι αρχιτέκτονες σήμερα έχουν την δυνατότητανα σχεδιάσουν κτίρια τα οποία είναι όχι μόνο λειτουργικά, σωστά κατασκευασμένα και αισθητικά υποσχόμενα, αλλά και κτίρια που λειτουργούν ως συναισθηματικά έξυπνα οικοσυστήματα. Τα νέα προηγμένα ψηφιακά μέσα και τα Big Data, έχουν επιτρέψει την λειτουργία υβριδικών χώρων και κτιρίων που γνωρίζουν, αισθάνονται και αντιδρούν σε αυτά που ο κόσμος τους λέει, χρειάζεται και ζητά. Η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες και εργαλεία προσφέρουν επιπλέον επίπεδα κατανόησης του χώρου, των χρηστών και της μεταξύ τους διάδρασης.

 

Masterclass

“Coaching & Storytelling: Μια ανθρώπινη ιστορία Στρατηγικής Επικοινωνίας για τον Manager Αρχιτέκτονα του 2019”, από τον Γιάννη Μυλόπουλο, ιδρυτή της εταιρίας Fabrika Storytelling Ideas.

 

***Το COZYHOME είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

 

Ώρα: 11:00 – 21:30

Τοποθεσία: HELEXPO MAROUSSI, Λεωφ. Κηφισίας 39

Είσοδος: Ελεύθερη με προεγγραφή στο eventora

Εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε το tAS, δωρεάν εδώ

Μάθετε περισσότερα στο www.archisearch,gr

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath