Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα αρχιτεκτονικό project υψηλών προδιαγραφών στην Κάρπαθο

Ένα αρχιτεκτονικό project υψηλών προδιαγραφών στην Κάρπαθο

Ένα αρχιτεκτονικό project υψηλών προδιαγραφών στην Κάρπαθο
Οι Α&Μ Architects μας ταξιδεύουν στην boho chic αισθητική με το project τους Kalimera Karpathos.  

Οι Α&Μ Architects ανέλαβαν την αναδιαμόρφωση του συγκροτήματος Kalimera και την ανάδειξή του σε ένα σύμπλεγμα βιλών υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, με στόχο αφενός να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις και αφετέρου να δοθεί νέα, μοντέρνα πνοή στις υφιστάμενες υποδομές.

 

Ένα αρχιτεκτονικό project υψηλών προδιαγραφών στην Κάρπαθο

Ένα αρχιτεκτονικό project υψηλών προδιαγραφών στην Κάρπαθο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον Αφιάρτη, στο Νοτιοανατολικό άκρο της Καρπάθου, 1200 μέτρα βόρεια του αεροδρομίου και σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, στεγάζεται το συγκρότημα Kalimera. Σε μία εξαιρετικά προνομιούχα τοποθεσία, που ξεχωρίζει για την ομορφιά του τοπίου, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν, αλλά και να υποκύψουν στα περιπετειώδη θαλάσσια σπορ που αποτελούν πόλο έλξης για την περιοχή.

 

Ένα αρχιτεκτονικό project υψηλών προδιαγραφών στην Κάρπαθο

Ένα αρχιτεκτονικό project υψηλών προδιαγραφών στην Κάρπαθο

Οι Α&Μ Architects με προσεγμένες σχεδιαστικές επιλογές και σεβασμό στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονικά και γεωγραφικά περιοχή του Αφιάρτη, πρόσθεσαν δύο νέα κτίρια δυναμικότητας 10 δωματίων, σχεδιάζοντας επίσης το εσωτερικό των δωματίων και τη διακόσμησή τους, στο ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού περίπου 6.150 στρ. ιδιοκτησίας Φιλιππούση. Τα νέα κτίρια αποδεικνύουν τον διάλογο με το τοπίο μέσα από τις δεξιοτεχνικές πεζούλες που καθορίζουν τις γραμμές τους.

 

Ένα αρχιτεκτονικό project υψηλών προδιαγραφών στην Κάρπαθο

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική δομή, οι όγκοι των κτιρίων “χωνεύονται” ο ένας μέσα στον άλλο, δημιουργώντας προστατευμένους ημι-υπαίθριους χώρους από τον άνεμο, συνεισφέροντας παράλληλα στην ανεξαρτησία του κάθε δωματίου και εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη ιδιωτικότητα των επισκεπτών. Εσωτερικά, ένα ενδιαφέρον “παιχνίδι” με τους όγκους, επιτυγχάνει τη δημιουργία ποικιλίας, με το πατάρι και τις διαφορετικές στάθμες να στρέφουν ακαριαία το βλέμμα στη θέα. Τέλος, η προσθήκη πισινών στον υπαίθριο χώρο του κάθε δωματίου, ενισχύει την εμπειρία χαλάρωσης των επισκεπτών, εντείνοντας το αίσθημα πολυτέλειας.

 

 

H διακριτική και καλαίσθητη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου ενισχύει το αίσθημα αποφόρτισης των επισκεπτών. Λιτές και συνάμα ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως το ψάθινο κεφαλάρι των κρεβατιών -που κατασκευάστηκε ειδικά για το Kalimera-, οι κουπαστές με σκοινί ιστιοπλοΐας, η γήινη παλέτα χρωμάτων και η προσεκτική επιλογή των διακοσμητικών στοιχείων και των υφασμάτων, συνθέτουν ένα άρτιο περιβάλλον, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη δυναμική αυτάρκεια της αρχιτεκτονικής.

 

Με κεντρικό σχεδιαστικό άξονα την αρμονική συνύπαρξη των νέων κατασκευών με τις υπάρχουσες και τη νέα χρήση του συγκροτήματος, επανασχεδιάστηκε και το σύνολο του περιβάλλοντος χώρου. Η διαμόρφωση νέων διακριτικών χώρων στάθμευσης, η ανάπτυξη νέου χώρου υποδοχής πελατών, υπαίθριου χώρου εστίασης πρωινού, ειδικού χώρου διασκέδασης για παιδιά και χώρων πρασίνου προσαρμοσμένων στην χλωρίδα της περιοχής, δημιουργούν ένα σύγχρονο συγκρότημα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

 

www.am-architects.gr

 

Credits:

Architectural Design / Interiors / Graphics: A&M Architects

Επίπλωση: ENKA MOISIADIS, SET, ISTIKBA

Φωτογραφίες: Πάρης Χριστοδούλου 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!