Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα απαιτητικό project “αναγέννησης υπαίθριου χώρου από τους Tazlab Architects

Ένα απαιτητικό project “αναγέννησης υπαίθριου χώρου από τους Tazlab Architects

Οι Tazlab Architects ανέλαβαν με επιτυχία ένα απαιτητικό project “αναγέννησης” του υπαίθριου χώρου μιας κατοικίας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με πισίνα, κιόσκι και barbeque και ο οποίος δεν ικανοποιούσε τους ιδιοκτήτες τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

Φωτογραφίες N. Βαβδινούδης – Χρ. Δημητρίου / STUDIOVD

 

Το σχήμα της πισίνας αλλά και το κιόσκι διατηρήθηκαν ανέπαφα, ενώ περιμετρικά της πισίνας δημιουργήθηκαν νησίδες με επένδυση από ξύλινο deck, οι οποίες προσφέρουν διαφορετικές γωνιές χαλάρωσης και θέασης, ανάλογα με τη διάθεση του χρήστη και τον προσανατολισμό του ήλιου.

 

 

Έμφαση δόθηκε στην κατασκευή μιας μεγάλης κτιστής ζαρντινιέρας σε συνδυασμό με καναπέ, που αποτελεί τον κεντρικό χώρο συναθροίσεων, με θέα τον Όλυμπο. Για το σύνολο του δαπέδου, τόσο περιμετρικά της πισίνα όσο και στους στεγασμένους χώρους, επιλέχθηκε το ίδιο πλακίδιο, με στόχο την ενοποίηση του χώρου. Τα έπιπλα από επιμελημένο ακατέργαστο ξύλο, καθώς και οι πλεκτές ομπρέλες, έρχονται σε αντίθεση με τη γραμμικότητα του χώρου, προσδίδοντας μια αίσθηση bohemian χαλαρότητας.

 

tazlab

 

Eνώ διατηρήθηκαν οι εσωτερικές διαστάσεις του υπάρχοντος κτίσματος, επιλέχθηκε ειδικό minimal σύστημα ανοίγματος και προς τις δύο πλευρές, βελτιώνοντας περισσότερο τη σχέση του με τον υπαίθριο χώρο. Επιπλέον, κατασκευάστηκε περιμετρικό στέγαστρο, το οποίο επεκτάθηκε, ώστε να δημιουργήσει στεγασμένο χώρο τραπεζαρίας με αποτέλεσμα να διευρυνθεί ο χρόνος της σκίασης και κατά συνέπεια της διημέρευσης. Στο σύνολό της η κατασκευή επενδύθηκε με ξύλο, ενώ ο χώρος του barbeque ακριβώς δίπλα επεκτάθηκε και τροποποιήθηκε αισθητικά με παρόμοιο τρόπο.

 

 

Τέλος, στη συνολική παρέμβαση πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η φύτευση, με περίπου 200 φυτά (εποχικά λουλούδια, θάμνοι, πόες, μικρά δέντρα) και μια αιωνόβια ελιά να δίνουν φρεσκάδα και ζωντάνια στον χώρο. Σε κάποιες νησίδες τοποθετήθηκαν τροπικά φυτά, ταυτισμένα με την αίσθηση των καλοκαιρινών διακοπών, όπως φοίνικες, μπανανιές, στερλίτσιες, γιούκα κ.α Επίσης, επιλέχθηκαν βράχια από την ορεινή Χαλκιδική και τοποθετήθηκαν προσεκτικά σε σημεία, προσδίδοντας μια αναγκαία παλαιότητα.

 

 

Ένα project εμπνευσμένης αρχιτεκτονικήs και προσεγμένου design, που κατάφερε πρωτίστως να αλλάξει την καθημερινότητα των ιδιοκτητών, βελτιώνοντας τελικά τη ζωή τους!

 

tazlab

 

Credits:

Ειδικές κατασκευές, επένδυση πέργκολας, decks, ξύλινες λεπτομέρειες: Woodetails

Προμήθεια φυτών: Φυτώρια Βασιλειάδη

Toποθέτηση κουφωμάτων Orama Minimal Frames: TILCON

Έπιπλα: Decor Mykonos Chora Art Home & Design

Δάπεδα, είδη υγιεινής, πλακίδια Marrazzi: Passion Home

Φωτισμός: Πίτος Group

Πισίνα: Ιntel Water

 

 

 

Tazlab Architects

www.tazlab.gr

T. 2313069306 , +306947701670

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath