Home / Cozyhome  / Τhe Aficionados: Dedicated to life lovers!

Τhe Aficionados: Dedicated to life lovers!

Ζήστε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στο πιο όμορφο νεοκλασικό της Θεσσαλονίκης.

O όρος “aficionados” έχει την ερμηνεία του οπαδού, του θιασώτη, ενώ έχει ταυτιστεί διεθνώς με τη βαθύτερη έννοια του ευ ζην και ό,τι αυτό περικλείει. Δύο afficionados της ζωής, οι επιχειρηματίες Μαριαλένα Μηλιαρά και Σπύρος Συμεωνίδης, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο όνειρό τους, δημιουργώντας έναν γαστρονομικό πολυχώρο, για τους λάτρεις της απόλαυσης και των εκλεκτών στιγμών.

 

Ένα από τα ιστορικότερα νεοκλασικά στην περιοχή της Καλαμαριάς, ένα “πυργόσπιτο” από τα χρόνια του μεσοπολέμου, ανακαινίστηκε εκ βάθρων, για να μετατραπεί σε ένα fine dining εστιατόριο, comfort bistro και cocktail bar, ικανό να προσφέρει στους επισκέπτες του την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας τη νεοκλασική αρχιτεκτονική με την contemporary ατμόσφαιρα.

 

 

Στους τρεις ορόφους αυτού του μοναδικού, σχεδόν “θεατρικού” σκηνικού, οι θιασώτες της καλής ζωής έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ιδιαίτερες γευστικές εμπειρίες. Στο ισόγειο βρίσκεται το wine bistro, με μια μεγάλη γκάμα εγχώριων και διεθνών ετικετών κρασιού, επιλεγμένων από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, καθώς και ένα εντυπωσιακό cigar lounge, με τα καλύτερα, αυθεντικά κουβανέζικα πούρα. Στον πρώτο όροφο, ο βραβευμένος με δυο αστέρια FNL chef, Δημήτρης Παμπόρης, έχοντας εκμοντερνίσει γνήσιες ελληνικές γεύσεις, προτείνει πιάτα υψηλής γαστρονομίας, ενώ στον τελευταίο όροφο, στο ευάερο champagne & cocktail bar σερβίρονται χρονολογημένες σαμπάνιες και μοναδικά signature cocktails, με την υπογραφή του bar specialist, Αριστοτέλη Παπαδόπουλου. Tην άνοιξη και το καλοκαίρι, η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία “μεταφέρεται” στον υπαίθριο κήπο, με υπέροχη θέα στην παραλία της Καλαμαριάς.

 

 

 

Στο Aficionados πραγματοποιούνται private events, καθώς και επαγγελματικά δείπνα, αφού ο κάθε όροφος μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως και 36 άτομα, ενώ ο εξωτερικός κήπος μέχρι 160. Φυσικά, ένας χώρος αφιερωμένος στην καλή ζωή δε θα μπορούσε να μην “υπηρετεί” το υψηλό design. Ξύλο, μάρμαρο και ανατρεπτικές floral λεπτομέρειες “παντρεύονται” με βελούδινα υφάσματα, ενώ τα εντυπωσιακά φωτιστικά αναδεικνύουν τους πολυτελείς, ψηλοτάβανους χώρους. Οι προθήκες των κρασιών φέρνουν σε πρώτο πλάνο τις πλούσιες οινικές επιλογές, που συνοδεύουν τα αριστοτεχνικά δομημένα πιάτα. Στο “The Aficionados” οι μέρες και οι νύχτες της Θεσσαλονίκης αποκτούν άλλο νόημα, αυτό της απόλυτης απογείωσης των αισθήσεων… Εσείς, θα γίνετε “οπαδός” του;

 

  

 

 

Το τριώροφο κτίριο, με σαφείς αναφορές στο Art Deco στυλ, κτίστηκε κατά τα έτη 1922-1923 από την οικογένεια του καπνεμπόρου Αχιλλέα Βαρσαμή. Από το 1984 έως το 1987 παρέμεινε ακατοίκητο, τόσο από διαχρονική γήρανση των δομικών του στοιχείων, όσο και από βλάβες που υπέστη από τον μεγάλο σεισμό του 1978, ενώ από το 1987 περιέρχεται στην ιδιοκτησία των οικογενειών Καβουκλή / Γεωργιοπούλου, με σκοπό να αξιοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στην υλοποίηση της αναστήλωσής του συνέβαλαν ο αρχιτέκτονας μηχανικός Γεώργιος Χατζημιχάλης και ο πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Τζιώγας, σε αγαστή συνεργασία με τους μηχανικούς της 4ης Ε.Ν.Μ. Έτσι, το κτίριο ενισχύθηκε συνολικά, από τη θεμελίωση μέχρι τη στέγη, με την εφαρμογή πρωτοποριακών λύσεων, προκειμένου να προβληθεί το μνημείο και να συνυπάρξουν άριστα τα παλιά με τα νέα στοιχεία, καθώς και να ενισχυθεί η αντισεισμική επάρκειά του. Τελικά, το 2017 το κτίριο αποκτήθηκε από τη Μαριαλένα Μηλιαρά και τον Σπύρο Συμεωνίδη, έπειτα από ανακαίνιση του κτιρίου, την οποία επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Δήμου.

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μέρμηγκας, Κώστας Αμοιρίδης

 

 

Credits:

Φωτισμός: Petridis

Έπιπλα (custom): Mexil

Δάπεδα-ταπετσαρίες-μπάνια: ΜATERIAL Projects & More

Ξύλινα δάπεδα: Rountos Wooden Floors

 

 

The Aficionados

Ν.Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης

Τ. 2310 434290

www.theaficionados.gr

welcome@theaficionados.gr

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath