Home / Cozyhome  / Architecture  / Το πρωτοποριακό Κέντρο Φυσικής Ευεξίας “ΕΥ ΖΗΝ”

Το πρωτοποριακό Κέντρο Φυσικής Ευεξίας “ΕΥ ΖΗΝ”

Ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό επιστημονικό κέντρο, το Κέντρο Φυσικής Ευεξίας “ΕΥ ΖΗΝ” ξεχωρίζει στην πόλη της Καλαμάτας, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ανδρέα Πετρόπουλου.

 

Μοναδικό στην κατηγορία του, το Κέντρο Φυσικής Ευεξίας “ΕΥ ΖΗΝ” βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας και αποτελεί ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό επιστημονικό κέντρο, μοναδικό στην Πελοπόννησο. Βασικό μέλημα του “ΕΥ ΖΗΝ” είναι η ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση των ορθομοριακών συμπληρωμάτων διατροφής, τα τεστ δυσανεξίας, αλλά και τα καινοτόμα δερμοκαλλυντικά προϊόντα παραγωγής του με ευρωπαϊκή πιστοποίηση CPNP, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά συστατικά και είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του δέρματος.

 

 

Αρχικά, το κατάστημα απαιτούσε έναν κύριο χώρο για λιανική πώληση των προϊόντων, μια αίθουσα για ενημέρωση και πραγματοποίηση των τεστ δυσανεξίας, βοηθητικούς χώρους, καθώς και μια αίθουσα ομιλιών.

 

 

Ο κύριος χώρος της λιανικής πώλησης των προϊόντων οργανώθηκε ως εξής: Στην αριστερή πλευρά του καταστήματος σχεδιάστηκε ένας απλός γραμμικός όγκος με δυο μεγάλες εσοχές με λεπτά μεταλλικά ράφια και περιμετρικό γραμμικό φωτισμό για την ανάδειξη και προβολή των συμπληρωμάτων διατροφής. Στην δεξιά πλευρά σχεδιάστηκαν μαύρες μεταλλικές ραφιέρες για το τμήμα των δερμοκαλλυντικών με φόντο μαύρο, το οποίο φτάνει μέχρι και το ταμείο ώστε να αναδειχθούν τα προϊόντα παραγωγής του “ΕΥ ΖΗΝ”.

 

 

 

Ένας μεγάλος γραμμικός ξύλινος πάγκος στην είσοδο του καταστήματος υποδέχεται τους επισκέπτες και βοηθά στον δειγματισμό προϊόντων και την ενημέρωση των πελατών με διάθεση φυλλαδίων. Απέναντι από τον ξύλινο πάγκο τοποθετήθηκε ένα μικρό ξύλινο καθιστικό για την αναμονή των πελατών.

 

 

Στο βάθος συναντάμε το ταμείο με εμφανές το λογότυπο του καταστήματος ενώ πίσω από αυτό βρίσκεται ο χώρος όπου πραγματοποιείται το τεστ δυσανεξίας.

 

 

Μίνιμαλ αισθητική με άπλες λιτές γραμμές και όγκους. Η αντίθεση λευκού και μαύρου στις επιφάνειες συνδυάζεται αρμονικά με τις απλές ξύλινες κατασκευές και το δάπεδο. Η γραμμικότητα του χώρου και των στοιχείων και ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργούν έναν χώρο λειτουργικό, απλό και συνάμα καλαίσθητο.

 

 

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Πετρόπουλος Ανδρέας / www.andreaspetropoulos.com
Φωτογραφίες: Νίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου / STUDIOVD.GR

 

“ΕΥ ΖΗΝ” Κέντρο Φυσικής Ευεξίας
Χρυσάνθου Παγώνη 4,

Καλαμάτα
Εμβαδό καταστήματος: 120 m2

Έτος Κατασκευής: 2018

 

 

arnaoutistavroula@gmail.com

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Lars Von Trier, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!