Home / Wellness  / Health  / Τα ευεργετικά οφέλη που έχουν τα κεράσια!

Τα ευεργετικά οφέλη που έχουν τα κεράσια!

Τα ευεργετικά οφέλη που έχουν τα κεράσια!
5 οφέλη που έχουν τα κεράσια.

Από τα πιο αγαπητά καλοκαιρινά φρούτα, τα κεράσια αποτελούν υπέροχο και υγιεινό σνακ που με τις ευεργετικές του ιδιότητες συμβάλλει στην υγεία του οργανισμού. Γιατί και με ποιους τρόπους λοιπόν ωφελούν τα κεράσια την υγεία μας;

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Τα κεράσια αποτελούν ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών γεγονός που τα καθιστά συμμάχους σας στη μάχη ενάντια στον χρόνο. Η αντιοξειδωτική τους δράση επιβραδύνει την εμφάνιση της γήρανσης και βοηθά στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό. Ακόμη, η κατανάλωσή τους θωρακίζει τον οργανισμό αποτρέποντας χρόνιες ασθένειες όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η κατανάλωση χυμού από κεράσια μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της κακής χοληστερόλης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κίνδυνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα μελέτες δείχνουν πως η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών -που περιέχουν στον χυμό κερασιών- οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα.

Έχουν λίγες θερμίδες αλλά πολλά θρεπτικά συστατικά.

Ένα φλιτζάνι κεράσια παρέχει στον οργανισμό μόνο 87 θερμίδες και πλήθος θρεπτικών συστατικών. Τα νόστιμα αυτά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία οφείλεται στην παρουσία των φυτοχημικών και τη βήτα καροτίνη. Ακόμη, είναι πλούσια σε βιταμίνες της οικογένειας Β, σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, νιασίνη και ριβοφλαβίνη. Τέλος, περιέχουν ποσότητες σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου, μαγγανίου, ψευδάργυρου, καλίου και πρωτεϊνών.

Τα ευεργετικά οφέλη που έχουν τα κεράσια!

Καταπολεμούν το αίσθημα της κόπωσης.

Ιδιαίτερα δημοφιλής στους αθλητές ο χυμός των κερασιών μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών μετά τη προπόνηση αλλά και να ελαχιστοποιήσει τους μυϊκούς πόνους. Νόστιμος και θεραπευτικός, ο χυμός από κεράσια αποτελεί μια εξαιρετικά υγιεινή πρόταση για όσους προπονούνται τακτικά αλλά και για εκείνους που κουράζονται σωματικά καθώς τα μεταλλικά άλατα που περιέχει, αυξάνουν τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού.

Σας προσφέρουν ηρεμία.

Όταν αισθάνεστε πως είστε στα όρια νευρικής κρίσης φάτε κεράσια! Η κατανάλωση κερασιών προωθεί τη σύνθεση μελατονίνης η οποία με τη σειρά της μπορεί να ελαττώσει την ευερεθιστότητα του νευρικού συστήματος, χάρη στη καταπραϋντική δράση που ασκεί στους εγκεφαλικούς νευρώνες. Ακόμη, η καταπραϋντική της δράση φαίνεται να συμβάλει και στη μείωση του πονοκεφάλου.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!