Home / Beauty  / Πώς να “ξεφορτωθείτε” τους έντονους πόρους

Πώς να “ξεφορτωθείτε” τους έντονους πόρους

cozy vibe beauty face pores
Περιορίστε τους πόρους και νιώστε το πρόσωπό σας καθαρό.

Αν ρωτούσε κανείς ένα δείγμα γυναικών για το τι τις ενοχλεί περισσότερο στο πρόσωπό τους αυτό θα ήταν σίγουρα οι εμφανείς πόροι. Βέβαια, εκτός από το αισθητικό κομμάτι, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα φυσικό και απαραίτητο στοιχείο της επιδερμίδας μας, καθώς πρόκειται για θύλακες τριχών. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν τρόποι ώστε να τους περιορίσετε και να τους καλύψετε. Άλλωστε, μια ολόκληρη βιομηχανία καλλυντικών προϊόντων έχει στηθεί πάνω στην αντιμετώπιση της εικόνας τους.

 

Ακολουθούν κάποιοι τρόποι περιορισμού του προβλήματος: 

 

Ακολουθήστε μια σωστή καθημερινή φροντίδα προσώπου.

Είναι το πρώτο και βασικό βήμα για να έχετε τους πόρους υπό τον έλεγχό σας, μειώνοντας σταδιακά την εμφάνισή τους και περιορίζοντας την άσχημη εικόνα τους. Προσέξτε όμως τα προϊόντα που θα επιλέξετε. Καλό θα ήταν να περιέχουν γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ, που έχουν την ιδιότητα να σφίγγουν το δέρμα και να δίνουν λάμψη. Η ρετινόλη είναι επίσης ένα πολύ καλό συστατικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος του όγκου των πόρων, με προσοχή όμως καθώς καμιά φορά το δέρμα κάνει καιρό να συνηθίσει τη δράση της.

 

Επεμβατική λύση με λέιζερ.

Είναι ένας σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης των πόρων. Οργανωμένα ινστιτούτα ομορφιάς διαθέτουν το συγκεκριμένο μηχάνημα λέιζερ, δίνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

 

Περιποίηση στο σπίτι.

Κάντε peeling και εφαρμόστε μία μάσκα από άργιλο, η οποία θα απομακρύνει το σμήγμα και το νερό από τους πόρους, κάνοντάς τους λιγότερους ευδιάκριτους, με αποτέλεσμα να δείχνει η επιδερμίδα πιο λεία και σφριγηλή.

 

Το κατάλληλο μακιγιάζ.

Ίσως να μην μπορείτε να “ξεφορτωθείτε” ολοκληρωτικά τους πόρους αλλά σίγουρα μπορείτε να τους καμουφλάρετε με το κατάλληλο μακιγιάζ. Το κατάλληλο primer μπορεί να σώσει την κατάσταση, καθώς θα γεμίσει τους πόρους, δημιουργώντας έναν λείο καμβά για το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει. Στη συνέχεια, εφαρμόστε  το foundation με ένα βρεγμένο beauty blender για την κατάλληλη κάλυψη.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath