Home / Beauty  / Μάσκες μαλλιών με φυσικά υλικά, για λαμπερά μαλλιά

Μάσκες μαλλιών με φυσικά υλικά, για λαμπερά μαλλιά

Συνταγές για φυσικές μάσκες μαλλιών.

Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν αρκετά την υγεία των μαλλιών. Το κρύο, ο αέρας και η υγρασία ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας. Δείτε δυο αποτελεσματικές συνταγές για φυσικές μάσκες, που προστατεύουν τα μαλλιά από την φθορά και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

 

Μάσκα με μέλι και γάλα.

Για πιο απαλά και υγιή μαλλιά, φτιάξτε την δική σας μάσκα μαλλιών με γάλα και μέλι. Τα δυο αυτά φυσικά συστατικά, συγκρατούν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζονται τα μαλλιά σας και τα κάνουν πιο απαλά.

 

Θα χρειαστείτε ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Το λίπος του γάλατος είναι το συστατικό που θα κάνει τα μαλλιά σας εύκαμπτα και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της τρίχας.  

 

Αρχικά, ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως και περιμένετε μέχρι να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε από τις ρίζες στις άκρες των μαλλιών. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και σαμπουάν και είστε έτοιμες.

 

 

Μάσκα με αβοκάντο και γάλα καρύδας.

Το ενυδατικό γάλα καρύδας και το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αβοκάντο, δημιουργούν μια αποτελεσματική μάσκα για τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η υψηλή περιεκτικότητα του αβοκάντο σε πρωτεΐνες, χαρίζει λάμψη και προστασία στην τρίχα. Το γάλα καρύδας, προσφέρει extra ενυδάτωση και εκπληκτικό άρωμα.

 

Χρησιμοποιήστε ένα ώριμο αβοκάντο και ½  φλιτζάνι γάλα καρύδας. Για να ομογενοποιήσετε τα υλικά, βάλτε τα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν πάστα.

 

Απλώστε την μάσκα σε ξηρά μαλλιά και αφήστε την να δράσει για 20 με 30 λεπτά. Ξεπλύνετε κανονικά, με άφθονο νερό και το συνηθισμένο σας σαμπουάν. Για να καταπολεμήσετε την φθορά, μην ξεχνάτε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!