Home / Good Life  / Κυπαρισσία Αντωνάρα: H Lady Butcher είναι η πιο stylish γυναίκα κρεοπώλης!

Κυπαρισσία Αντωνάρα: H Lady Butcher είναι η πιο stylish γυναίκα κρεοπώλης!

Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, γνωστή ως Lady Butcher, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, συνδυάζοντας επαγγελματικά τις μεγάλες της αγάπες. Σπούδασε κρεοπώλης, fashion designer, food stylist και τυροκόμος, καταφέρνοντας να πάει το αντικείμενο του/της κρεοπώλη ένα βήμα παραπέρα, μέσα από τη δημιουργία του www.ladybutcher.gr, που έφερε την online πώληση κρεάτων στην καθημερινότητά μας. Στο e-shop της βρίσκουμε μια μεγάλη γκάμα μοναδικών προϊόντων, καθώς και εντυπωσιακές προτάσεις για τα Χριστούγεννα. Ας τη γνωρίσουμε!

 

Κρεοπώλης, fashion designer, food stylist και τυροκόμος. Θα λέγαμε ότι είναι ένας “τολμηρός” και πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός. Πώς καταφέρατε να συνδυάσετε όλα αυτά τα αντικείμενα και ποια από αυτά ήταν στο μυαλό σας από μικρή ηλικία;

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και την ισορροπημένη διατροφή ξεκίνησε από πολύ παλιά, καθώς η οικογένειά μου δραστηριοποιείται στον κλάδο του κρεοπωλείου και της επεξεργασίας τροφίμων από το 1984. Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά από μικρή ηλικία θυμάμαι να έβλεπα τον κόσμο του κρέατος μέσα από το πρίσμα της μόδας. Γι’ αυτόν τον λόγο, με πολλή προσοχή και μεράκι επέλεξα να σπουδάσω κρεοπώλης, fashion designer, food stylist και τυροκόμος, με μοναδικό στόχο να συνδέσω τις δύο μεγάλες μου αγάπες, τη μόδα και το καλό φαγητό και να αφήσω το δικό μου στίγμα στον χώρο! Θεωρώ λοιπόν πως όταν υπάρχει αγάπη και μεράκι, ακόμη και κόσμοι που στην αρχή μπορεί να φαντάζουν τόσο διαφορετικοί, μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και πολύ δημιουργικά!

 

 

Ποιες δυσκολίες κρύβει το επάγγελμα του κρεοπώλη και πόση αφοσίωση χρειάζεται; Πόσο πιο δύσκολο είναι για μία γυναίκα να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο τομέα και πώς εσείς καταφέρατε να ξεχωρίσετε;

Δυσκολίες και προκλήσεις συναντούν όλοι οι άνθρωποι καθημερινά και σε όλα τα επαγγέλματα. Δυσκολίες για την ένταξη και την αποδοχή μίας γυναίκας στον συγκεκριμένο χώρο, που κατ’ εξοχήν είναι ανδροκρατούμενος, φυσικά και υπήρχαν. Πιστεύω, όμως, πως αυτό έχει ξεκινήσει ήδη να αλλάζει. Πληροφορούμαι πως ο αριθμός των γυναικών που φοιτούν στις σχολές κρεοπωλών, αυξάνεται συνεχώς, κάτι το οποίο για εμένα είναι πολύ ενθαρρυντικό. Θεωρώ πως οι γυναίκες έχουν κάτι μοναδικό να προσφέρουν σ’ αυτόν τον χώρο.

Ανεξάρτητα όμως από το φύλο του καθενός, το κλειδί για την αποδοχή του οποιουδήποτε ανθρώπου, είναι η αγάπη και η ποιότητα της δουλειάς του. Χρειάζεται πίστη, αφοσίωση και συνέπεια σ’ αυτό που αγαπάς. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο μοναδικός δρόμος που δημιουργεί και τις αντίστοιχες ευκαιρίες για τον καθένα μας. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες ομιλίες μου, η επαγγελματική επιτυχία δεν αποτελεί για εμένα θέμα ‘”φύλου”. Είναι απλά θέμα “ζήλου” !

 

 

Οι καταναλωτές δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με την online πώληση κρεάτων, εσείς, όμως, φαίνεται να καταφέρατε μέσα από το www.ladybutcher.gr να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Λίγα λόγια για τη σύλληψη της δημιουργίας του και τον τρόπο που λειτουργεί.

Έμπνευσή μου αποτελεί πάντα η δύναμη που έχει το φαγητό να ενώνει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι και να τους κάνει ευτυχισμένους. Το πάθος μου να προσφέρω διαρκώς νέες γεύσεις, ιδέες και καινοτομίες και να δίνω με τον δικό μου τρόπο μία ‘”γεύση” στη ζωή αυτών των ανθρώπων, με οδήγησε στη δημιουργία του www.ladybutcher.gr.

Σίγουρα, η αγορά κρεατοσκευασμάτων από το διαδίκτυο δεν αποτελούσε από τις πρώτες αγορές που θα έσπευδε κάποιος καταναλωτής να πραγματοποιήσει online. To καταναλωτικό κοινό, όμως, ακολουθεί αργά ή γρήγορα τους ρυθμούς και τις τάσεις της εποχής του. Όπως αποδείχθηκε στον έναν αυτό χρόνο που λειτουργεί το eshop μας, το κοινό είναι πολύ περισσότερο εξοικειωμένο από αυτό που κι εμείς οι ίδιοι περιμέναμε αρχικά, κι αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα προϊόντα μας όντως ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων, πράγμα που σημαίνει πως η λέξη “εμπιστοσύνη” παίζει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση μίας αγοράς. “Κλειδί” για την εμπιστοσύνη αποτελούν κυρίως η ποιότητα και η συνέπεια σ’ αυτά που λέμε και προμηθεύουμε, καθώς και η ενημέρωση που προσφέρουμε μέσα από την ιστοσελίδας μας, αλλά και τις σελίδες μας στα social media.

Το eshop εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προϊόντα. Από την γκάμα των προϊόντων δε λείπει φυσικά και το καλύτερο burger του κόσμου, το καινοτόμο 1Ο burger κάνναβης στην Ελλάδα, αλλά και τα καινούργια Fitness Boxes που δημιουργήθηκαν πρόσφατα για εκείνους που αναζητούν γεύματα με υψηλή πρωτεϊνική αξία. Αυτή την εποχή το eshop παρουσιάζει πολλές νέες πρωτότυπες & εντυπωσιακές προτάσεις για τα Χριστούγεννα! Το e-shop εξυπηρετεί προς το παρόν περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ενώ διερευνώνται και οι τρόποι ασφαλούς μεταφοράς των κρεατοσκευασμάτων μας και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

 

Μπαλοτίνα ποπιέτα κοτόπουλο

 

 

Δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το πολύ ξεχωριστό packaging των προϊόντων σας, που από την πρώτη ματιά παραπέμπει σε κάτι πολύ girlie. Τελικά το κρέας και το στυλ πάνε μαζί; Πόσο καιρός σας πήρε για να καταλήξετε στο ιδανικό branding;

Όντως έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στην ποιότητα, αλλά και στον σχεδιασμό της συσκευασίας μας. Όλα τα μοναδικά προϊόντα της Lady Butcher συσκευάζονται και αποστέλλονται σε premium συσκευασίες, ειδικά σχεδιασμένες να καλύψουν τις ανάγκες μικρών και μεγάλων νοικοκυριών. Η έρευνα για τις συσκευασίες μας ξεκίνησε ένα εξάμηνο περίπου πριν την έναρξη λειτουργίας του eshop. Ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου την έρευνα και τον σχεδιασμό του λογοτύπου, των συσκευασιών, των έντυπων υλικών μας και φυσικά της ιστοσελίδας. Είμαι υπέρμαχος της άποψης πως το στυλ πάει παντού. Πιστεύω πολύ σε μία ενιαία εικόνα που εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εμένα και τα προϊόντα μου. Κι αυτή την ενιαία εικόνα προσπαθώ να τη διατηρώ και να τη βελτιώνω συνεχώς και μέσα από τις σελίδες μου στα social media.

 

Ήσασταν ανάμεσα στα μέλη της ομάδας κρεοπωλών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε διαγωνισμό στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και βραβεύτηκε για το Καλύτερο Burger στον κόσμο. Μιλήστε μας για αυτή την εμπειρία και τη σημαντική σας διάκριση.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών (World Butchers’ Challenge – WBC) αποτελεί έναν θεσμό ο οποίος ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας το 2011 και αποτελεί για τον χώρο μας έναν διαγωνισμό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και αποδοχή. Την άνοιξη του 2018, στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν συνολικά δώδεκα χώρες με τη δική μου συμμετοχή να αποτελεί τη μοναδική γυναικεία παρουσία στην ομάδα που εκπροσώπησε η Ελλάδα. Το burger μας -που βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Burger στον Κόσμο- κέρδισε τις καρδιές της κριτικής επιτροπής λόγω της απλότητας της συνταγής, αλλά και του γεγονότος πως τα υλικά του και τα μυρωδικά του προέρχονταν από την ελληνική γη. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει και ο θεσμός των Βραβείων στο επίσημο website τους, η ομάδα μας κατάφερε να σκεφτεί “έξω από το κουτί” (think outside the box), υποστηρίζοντας την ελληνική γη και μεταδίδοντας μία εσωτερική δύναμη που έκρυβε μέσα της την υποστήριξη της χώρας μας.

 

Χοινινή τηγανιά, με πράσο και φινόκιο

 

Ψαρονέφρι wellington 

 

 

Είστε η πρώτη που συστήσατε στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό το burger κάνναβης. Κι επειδή, ίσως, να ξενίσει κάποιους, ας μας εξηγήσετε τις διαφορές του και τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με ένα παραδοσιακό burger.

Από 100% μοσχαρίσιο κιμά, το burger κάνναβης χαρακτηρίζεται από την πλούσια γεύση του, ενώ ξεχωρίζει από την υψηλή διατροφική του αξία σε σχέση με ένα παραδοσιακό burger. Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο burger περιέχει 33% παραπάνω πρωτεΐνη, η οποία μάλιστα είναι φυτικής προέλευσης και πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα. Ταυτόχρονα, συγκεντρώνει πολλά ευεργετικά χαρακτηριστικά, διότι έχει αυξημένη πρωτεϊνική αξία, μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων.

Περισσότερα για τη διατροφική σύσταση και την παρουσία προϊόντος βιομηχανικής κάνναβης στο συγκεκριμένο burger, μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο του blog μου. Αξίζει να αναφέρουμε πως η βιομηχανική́ κάνναβη (hermp), η οποία χρησιμοποιείται στο burger έχει σημαντική́ μακροδιατροφική αξία στις διάφορες βρώσιμες εναλλακτικές που προσφέρεται, περιέχει αμελητέα ποσότητα σε THC, χωρίς ψυχοτρόπες ιδιότητες και καλλιεργείται νόμιμα σε διάφορες χώρες εντός και εκτός της ΕΕ.

 

 

Μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό μαγειρέματος για απαιτητικούς κρεατοφάγους.

Ευχαρίστως να μοιραστώ μαζί σας κάποιες συμβουλές για το ψήσιμο των burgers, στο οποίο οφείλω να ομολογήσω, πως κρύβεται ένα “μεγάλο μυστικό” πίσω από κάθε επιτυχημένο πιάτο. Πιστεύω πως θα συμφωνήσει μαζί μου κάθε απαιτητικός κρεατοφάγος. Ως γενική παρατήρηση θα ήθελα να αναφέρω πως τα burgers απαιτούν γρήγορο ψήσιμο. Ιδανικά, το ψήσιμο στα κάρβουνα θεωρείται ο καλύτερος τρόπος ψησίματος, καθώς ό,τι ψήνεται στα κάρβουνα είναι νοστιμότερο και συγχρόνως πιο διασκεδαστικό, ιδίως αν συνδυαστεί και με μια καλή παρέα! Ωστόσο, όλοι οι τρόποι ψησίματος είναι αποδεκτοί, αρκεί να προσέξουμε κάποια μικρά μυστικά. Περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους ψησίματος μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

 

Μια συνταγή με κρέας, που θα μας προτείνατε για τα φετινά Χριστούγεννα και το δικό σας ιδανικό σκηνικό για το τέλειο γιορτινό δείπνο.

Είναι πολλές οι νόστιμες συνταγές που θα μπορούσα να σας προτείνω. Αυτά τα Χριστούγεννα όμως η συμβουλή που έχω να δώσω σε όλες τις ελληνικές οικογένειες, δεν είναι να ‘’μαγειρέψουν’’ την πιο νόστιμη συνταγή. Είναι ακριβώς το αντίθετο! Να βγουν από τις κουζίνες τους και να περάσουν χρόνο με τους αγαπημένους τους. Μέσα από την καθημερινή επαφή που έχω με τους πελάτες μου, διαπίστωσα πως ο χρόνος που περνάμε με την οικογένεια, τους φίλους και γενικότερα με τους ανθρώπους που αγαπάμε, είναι δυστυχώς αρκετά περιορισμένος. Οι γιορτές είναι μία πολύ αφορμή για να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί! Αυτό είναι για μένα το ιδανικό σκηνικό για το τέλειο γιορτινό τραπέζι: να το απολαύσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας. Πάνω σ’ αυτή τη βάση, έχω σχεδιάσει για τις φετινές γιορτές όλες τις δημιουργίες μου. Όλα τα κρεατοσκευάσματα που προτείνω για τα Χριστούγεννα είναι πολύ εύκολα στην προετοιμασία τους, καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι το ψήσιμο. Επιπλέον, έχω δώσει μεγάλη έμφαση στα ποιοτικά υλικά, στους γαστρονομικούς συνδυασμούς γεύσεων, αλλά και στην εμφάνιση. Δεν σας κρύβω πως αποτελεί στοίχημα για εμένα να δημιουργώ συνεχώς προτάσεις που κλέβουν τις εντυπώσεις από όλες τις απόψεις. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση για τις γιορτινές μου προτάσεις στο www.ladybutcher.gr.

 

 

Κρεατένιες τούρτες πάστες lady butcher

 

Καρέ γαλλικής κοπής

 

Ποιοι είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί σας στόχοι και τι να περιμένουμε από τη Lady Butcher στο άμεσο μέλλον;

Σχέδια, στόχοι και όνειρα υπάρχουν πολλά! Σίγουρα επικεντρώνομαι στην υποστήριξη και στην εξέλιξη του www.ladybutcher.gr. Πέρα από αυτό όμως, η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι συνεχώς νέους τρόπους που θα μπορούσαν να πάνε την Lady Butcher ένα βήμα πιο μπροστά, είτε αυτές οι σκέψεις αφορούν καινούργια προϊόντα και συνταγές, είτε πρωτοποριακές συσκευασίες, είτε κανάλια διανομής, είτε ο,τιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να αλλάξει την καθημερινότητα τη δική μου, αλλά και των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Για κάθε καινοτόμο project θα υπάρξει βεβαίως και η κατάλληλη ενημέρωση την κατάλληλη στιγμή. Η καινοτομία για εμένα άλλωστε, όπως έχω αναφέρει, δεν είναι κάτι παρωδικό. Αποτελεί τρόπο σκέψης, αλλά και τρόπο ζωής γενικότερα.

 

 

 

Κυπαρισσία Αντωνάρα

T. 695 5404800‬

www.ladybutcher.gr

info@ladybutcher.gr

 

FB:https://www.facebook.com/ladybutcher.gr

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lady_butcher_/

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath