Home / Good Life  / Η πιο γρήγορη μηλόπιτα!

Η πιο γρήγορη μηλόπιτα!

Απολαύστε σε ελάχιστο χρόνο το πιο κλασσικό φθινοπωρινό γλυκό!

 

Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως και φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο.

 

Νόστιμη και μοσχοβολιστή αποτελεί μία τέλεια πρόταση για συνοδευτικό στον καφέ μας, αλλά και μια πολύ ωραία ιδέα για παιδικά πάρτυ και επισκέψεις φίλων στο σπίτι!

 

Η συγκεκριμένη συνταγή, μάλιστα, είναι τόσο εύκολη και γρήγορη, που θα σας βγάλει αμέσως από τη δύσκολη θέση του «τι να κάνω τώρα», όταν έχετε απρόσμενες επισκέψεις ή απλά…όρεξη για γλυκό!

 

Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!

 

 

Υλικά:

¾ του ποτηριού λάδι

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

5-6 μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (περίπου τετράγωνα, όχι φέτες και όχι πολύ μικρά για να μη λιώσουν)

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 500 γρ.) 

κανέλα 

 

Εκτέλεση:

Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά το λάδι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι.

Μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.

Θέλουμε το μείγμα μας να μη γίνει πολύ σφιχτό! Περίπου όπως το μείγμα για κέικ.

Σε μία άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα

Ρίχνουμε τα μήλα στο πρώτο μείγμα

Βάζουμε τα μήλα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

 

Συμβουλή 1: Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε κάνουμε το ίδιο κόλπο, που κάνουμε με το κέικ. Βυθίζουμε ένα μαχαιράκι. Αν βγει υγρό, ψήνουμε λίγο ακόμη. Αν βγει στεγνό, είμαστε έτοιμοι!

Συμβουλή 2: Όταν φτιάχνουμε γλυκά, δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πριν τα 30 λεπτά, για να μη μας «κάτσει»!

 

Καλή επιτυχία!!

 

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!