Home / Family  / Daddyhood  / Δραστηριότητες για μπαμπάδες και παιδιά!

Δραστηριότητες για μπαμπάδες και παιδιά!

Ανήκετε στην αγαπημένη κατηγορία των μπαμπάδων, θέλετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδάκι σας και δε μπορείτε να βρείτε τι θα το κάνει ευτυχισμένο;

 

Εδώ σας έχουμε τις 8 πιο “εγγυημένες” δραστηριότητες για “μπαμπά και παιδί”, που θα σας κάνουν να μοιάζετε σούπερ ήρωας στα μάτια του μικρού σας θησαυρού!

 

Αθλητισμός!

Είτε εδώ αναφερόμαστε στο να βλέπετε μαζί αγώνες, είτε στο να κάνετε ένα άθλημα μαζί, ο αθλητισμός πάντα μας φέρνει πιο κοντά! Ειδικά, όταν μιλάμε για μπαμπά και παιδί! Και προσοχή! Αυτή η κατηγορία δε σημαίνει, ότι αναφέρεται μόνο σε μπαμπά και γιο! Αν έχετε κορούλα, μπορείτε επίσης να τη μυήσετε στα οφέλη του αθλητισμού και να παρακολουθήσετε μαζί -ή να εξασκηθείτε παρέα- σε ένα σωρό ωραία αθλήματα, όπως το τένις, το πατινάζ, τη συγχρονισμένη κολύμβηση και τόσα άλλα, πέρα από τα “κλασσικά” ποδόσφαιρο και μπάσκετ! Ό,τι και να επιλέξετε, πάντως, η συγκεκριμένη κατηγορία εκτός ότι θα σας προσφέρει το ζητούμενο “δέσιμο” με το παιδί, θα του κάνει πάρα πολύ καλό, γιατί θα του μάθει τον αθλητισμό, θα το κάνει να τον αγαπήσει και θα το εισάγει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μακριά από κακοτροπίες και ανθυγιεινές συνήθειες.

 

 

Επιτραπέζια παιχνίδια και κατασκευές!

Τώρα, που ο καιρός και το κρύο το ευνοούν, είναι η ιδανικότερη εποχή για παιχνίδια στο χαλί και διασκέδαση από κοινού. Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια εξαιρετική επιλογή και ένας τρόπος, για να διασκεδάσετε και εσείς και το παιδί εξίσου, ενώ ακόμη καλύτερη ιδέα είναι να κάνετε μια κατασκευή μαζί, με τα γνωστά σε όλους τουβλάκια. Όσο καλές και αν είναι οι μαμάδες σε διάφορα παιχνίδια, οι κατασκευές είναι “παραδοσιακά” το “φόρτε” των μπαμπάδων! Δοκιμάστε να χτίσετε μαζί ένα σπίτι και δείτε τα ματάκια του παιδιού σας να λάμπουν από χαρά και θαυμασμό για σας!

 

 

Μοντελισμός!

Ένα ακόμη καθαρά “μπαμπαδίστικο σπορ” είναι ο μοντελισμός! Συλλέξτε μινιατούρες από αεροπλάνα, αυτοκίνητα και τόσα άλλα και αποκτήστε μαζί με το παιδί σας ένα κοινό, αλλά και άκρως ενδιαφέρον χόμπυ!

 

 

Μουσική!

Αν έχετε και εσείς ο ίδιος κάποια σχέση με τη μουσική, το να κάνετε μουσική παρέα με το παιδί σας είναι μία από τις πιο όμορφες και διδακτικές δραστηριότητες. Ακόμη, όμως, και να μη γνωρίζετε κάποιο όργανο, μπορείτε να τραγουδήσετε παρέα και να του μάθετε δικά σας αγαπημένα τραγούδια, αλλά και τις βασικές γνώσεις γύρω από τη μουσική. Άλλωστε, πού ξέρετε; Μπορεί να μεγαλώνετε έναν μικρό Beethoven και να τον βοηθήσετε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του!

 

 

Μαγείρεμα!

Έχετε προσέξει, ότι οι περισσότεροι σεφ είναι άντρες; Με άλλα λόγια η μαγειρική βρίσκεται στο DNA σας! Καταλάβετέ το και αναλάβετε δράση! Μαγειρεύοντας ένα γεύμα ή ένα δείπνο με το παιδάκι σας, θα το μυήσετε σε έναν καινούριο και άκρως ενδιαφέρον κόσμο, θα το μάθετε να συμμετέχει και να σας βοηθάει και plus θα βοηθήσετε και οι δυο μαζί τη μανούλα, απαλάσσοντάς την από μία εξτρά υποχρέωση! Χρειάζεται κάτι άλλο, για να σας πείσουμε;

 

 

Μαστορέματα!

Στην ίδια λογική με την παραπάνω κατηγορία, βάζοντας δηλαδή το παιδί σε μια διαδικασία να διασκεδάζει μαζί σας, αλλά και να μάθει να βοηθάει στο σπίτι και να καταφέρνει πράγματα μόνο του, μπορείτε να ορίσετε το παιδί σας ως τον μικρό σας βοηθό! Έχετε κάποια εργασία να κάνετε στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο; Πάρτε το μαζί σας! Προφανώς τη δουλειά εσείς θα την κάνετε και όχι το παιδί, αλλά μπορείτε να το επιφορτίσετε με την αρμοδιότητα, να σας δίνει εργαλεία, να επιβλέπει “αν τα κάνετε σωστά” και άλλους ανάλογους “ρόλους”, ΄’ώστε να ενισχύσετε την υπευθυνότητά του και να το κάνετε να νιώσει χρήσιμο!

 

Ποδήλατο!

Μία, επίσης, καθαρά “μπαμπαδίστικη” δραστηριότητα! Επιλέγοντας μέρες με καλό καιρό και ηλιοφάνεια, το να κάνετε μια βόλτα με ποδήλατο με το παιδί σας, ή πόσο μάλλον το να το μάθετε να κάνει ποδήλατο θα σας προσφέρει ένα μοναδικό δέσιμο μαζί του, θα το κάνει να σας εμπιστεύεται ακόμη περισσότερο, θα σας κάνει να διασκεδάσετε πολύ, αλλά και να γυμναστείτε! Τι καλύτερο;

 

Το παραμύθι!

Ναι, η ανάγνωση παραμυθιών είναι ένας ρόλος κυρίως “μαμαδίστικος”. Ξέρετε, όμως, πόση χαρά θα δώσετε στο παιδάκι σας, αν μια μέρα αναλάβετε εσείς αυτόν τον ρόλο; Πείτε το να επιλέξει το αγαπημένο του παραμύθι, βάλτε το στο κρεβάτι, διαβάστε το παρέα και δείτε το να αποκοιμιέται με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του…

 

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!