Home / Beauty  / Βιταμίνη Β12: το όπλο σου για δυνατά, μακριά μαλλιά

Βιταμίνη Β12: το όπλο σου για δυνατά, μακριά μαλλιά

Βιταμίνη Β12: το όπλο σου για δυνατά, μακριά μαλλιά
Τα οφέλη της βιταμίνης Β12, στην υγεία.

Η βιταμίνη Β12, η διαφορετικά κοβαλαμίνη, εμπλέκεται σε βασικές διαδικασίες του σώματος όπως ο κυτταρικός μεταβολισμός, ο αναδιπλασιασμός του DNA και ο σχηματισμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η έλλειψη βιταμίνης Β12, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες γενικότερα στην υγεία και πιο συγκεκριμένα στην υγεία των μαλλιών. Η βιταμίνη Β12, έχει πολλαπλά οφέλη στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Πώς λοιπόν η βιταμίνη Β12, συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών;  

 

Δυνατά και υγιή μαλλιά.

Η βιταμίνη Β12, είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, δεδομένου ότι βοηθά ιδιαίτερα στην τόνωση της τρίχας. Είναι μια σημαντική βιταμίνη για τα μαλλιά, καθώς θρέφει τον θύλακα της τρίχας και τα δυναμώνει από την ρίζα. Ακόμη, είναι υπεύθυνη για την αναγέννηση των αδύναμων μαλλιών και την λάμψη τους.

Πυκνά μαλλιά.

Η έλλειψη βιταμίνης Β12 στον οργανισμό, έχει σε πολλές περιπτώσεις ως αποτέλεσμα την πρόωρη απώλεια των μαλλιών. Έρευνες συσχετίζουν τα χαμηλά ποσοστά βιταμίνης Β12 στον οργανισμό με την τριχόπτωση. Σε άλλες περιπτώσεις η έλλειψη της βιταμίνης, οδηγεί στην μη σωστή ανάπτυξη της τρίχας και σε μαλλιά πιο αδύναμα και αραιά.

Μακριά μαλλιά, που δεν σπάνε.

Η επαρκής πρόσληψή της είναι απαραίτητη, γιατί συμβάλλει στην επιμήκυνση της τρίχας και γενικότερα σε πιο υγιή μαλλιά. Αν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και να τα θωρακίσεις ώστε να μην σπάνε τόσο εύκολα, προσπάθησε να λαμβάνεις αρκετή βιταμίνη Β12, μέσω της διατροφής σου.

 

Βιταμίνη Β12: το όπλο σου για δυνατά, μακριά μαλλιά

 

Που θα βρεις την βιταμίνη Β 12

Το κρέας, τα αυγά, τα οστρακοειδή, το τυρί, και τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12. Ακόμη, το αγελαδινό γάλα και το γάλα σόγιας, περιέχουν υψηλά ποσοστά της βιταμίνης. Άλλες πηγές είναι η μαγιά μπύρας, το γιαούρτι, τα στρείδια και το συκώτι.

Σε περίπτωση που ακολουθείς χορτοφαγική διατροφή, ίσως χρειάζεται να λάβεις κάποιο συμπλήρωμα της βιταμίνης, πάντοτε βέβαια σε συνεννόηση με τον γιατρό σου.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!