Home / Men  / Grooming  / Αποτρίχωση στο σώμα: Τι να ξυρίσετε και τι να αφήσετε

Αποτρίχωση στο σώμα: Τι να ξυρίσετε και τι να αφήσετε

 

Η άνοιξη έφτασε, τα πρώτα μπάνια είναι μόλις μια ανάσα μακριά και αν κάτι πρέπει να φροντίσετε αυτό το διάστημα εσείς οι άντρες είναι…τις τριχούλες σας!

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στις τρίχες του προσώπου -που είναι all weather- αλλά σε αυτές του σώματός σας!

Ειδικά, αν επιλέξετε την τεχνική του laser για να τις “αποχωριστείτε”, αυτό θα πρέπει να γίνει σχετικά σύντομα και σίγουρα πριν βγείτε στις παραλίες και εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε και να προσέξετε σε κάθε σημείο του σώματός σας, ανάλογα με τις “απαιτήσεις” του, αλλά και τις δικές σας προτιμήσεις!

Tip: Στις προτιμήσεις, φροντίστε να συμπεριλάβετε και αυτές της συντρόφου σας, για να αποφύγετε εντάσεις πάνω στο τελικό αποτέλεσμα!

Ξεκινάμε λοιπόν:

Το στήθος!

Παρότι πριν κάποια χρόνια το ιδανικό grooming στο ανδρικό στήθος πρότεινε την τέλεια και απόλυτη αποτρίχωση, πλέον αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Η τάση με τα μούσια και τη διαρκώς αυξανόμενη αγάπη στις τρίχες φαίνεται να μην περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο, ενώ όλο και περισσότεροι ηθοποιοί και celebrities εμφανίζονται με τρίχες και στο στήθος. Επομένως εδώ είναι θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής. Αν σας αρέσει τις κρατάτε, αν όχι τις αποχωρίζεστε. Προσοχή πάντως. Όταν λέμε κρατήστε τις τρίχες σας, δεν εννοούμε σαφώς να υιοθετήσετε ένα look αρκούδας! Αν οι τρίχες σας ξεπερνάνε τα “ανεκτά” όρια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τις αραιώσετε, στοχεύοντας σε ένα ανδροπρεπές αλλά προσεγμένο αποτέλεσμα.

Η πλάτη!

Εδώ δυστυχώς για σας και ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους- δεν υπάρχει ελεύθερη επιλογή. “Τι ωραία τριχωτή πλάτη” είναι μια φράση που δεν είπε ποτέ κανείς. Κοινώς; Κλείστε ραντεβού με ένα κέντρο αποτρίχωσης…χτες!

Extra tip: Αν είστε τύποι με μηδαμινή ανοχή στον πόνο (κοινώς, ένας τυπικός άντρας), πάρτε ένα παυσίπονο λίγο πριν το ραντεβού και αποφύγετε να ερεθίσετε την περιοχή με προϊόντα περιποίησης (πλην μιας ενυδατικής κρέμας) ή με στενά ρούχα, για μερικές ώρες μετά.

Οι μασχάλες!

Αυτή είναι μια περιοχή, που καλό θα είναι να αφήσετε στην ησυχία της, για δύο λόγους: 1) Είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και 2) ας το παραδεχτούμε. Ο άντρας με ξυρισμένη μασχάλη δεν είναι και ό,τι πιο όμορφο σε θέαμα!

Αν, ωστόσο, η όλη περιοχή παραπέμπει σε θάμνο, καλό θα είναι να την αραιώσετε με ένα ψαλιδάκι, μειώνοντας και σε όγκο και σε μήκος.

Τα χέρια!

Επίσης μια περιοχή, που δε χρειάζεται να αγγίξετε, εκτός αν είστε πολύ τριχωτός. Ή σεφ. Ή και τα δύο. Σε αυτές τις περιπτώσεις επισκεφτείτε έναν ειδικό, ώστε να τις αραιώσετε ή να τις αφαιρέσετε τελείως, με όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα πόδια!

Ρωτήσαμε 100 γυναίκες αν προτιμάνε άντρες με αποτριχωμένα πόδια ή όχι και οι 99 απάντησαν όχι” θα μπορούσε να είναι μια πρόταση στο κλασικό τηλεοπτικό παιχνίδι. Η τρίχα στο πόδι, όπως και να το κάνουμε, έχει ταυτιστεί με τον άντρα και το muscular style και καλό είναι να τη διατηρήσετε ως έχει. Όπως είπαμε ωστόσο και στις κατηγορίες των χεριών ή της μασχάλης, αν θεωρείτε ότι οι τρίχες στα πόδια σας είναι πολύ πυκνές, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τις αραιώσετε, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι ή μια ξυριστική μηχανή!

Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει με εσάς και τις αγαπημένες σας τριχούλες και επιλέξτε τι θα κάνετε, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες!

Από εμάς…καλό καλοκαίρι!

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!