Home / Cozyhome  / Ένα concept store μπαχαρικών από το Decork Studio!

Ένα concept store μπαχαρικών από το Decork Studio!

 

 

Ο χώρος και η εταιρική ταυτότητα του καταστήματος μπαχαρικών ειδών και παραδοσιακών προϊόντων Ρήνη, σχεδιάστηκε από το Decork Design Studio με χαρακτηριστικό την προσέγγιση του χώρου ως ουδέτερο υπόβαθρο. Πρόκειται για έναν μικρο σε έκταση, ισόγειο χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει το εργαστήρι, όπου συσκευάζονται τα προϊόντα και το κύριο κατάστημα πώλησης.

 

Κεντρικό στοιχείο του χώρου, αποτελεί η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που λειτουργεί ως “καμβάς”, ώστε στον χώρο να κυριαρχούν και να δημιουργούν εντάσεις οι εκατοντάδες αποχρώσεις και οσμές των προϊόντων, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία του χρήστη.

 

 

Σε επίπεδο κάτοψης, η ροή στον χώρο είναι κυκλική με τα προϊόντα δεξιά να είναι τοποθετημένα καθ΄ ύψος και αριστερά ενταγμένα σε σύνθεση χαμηλότερου ύψους, πράγμα το οποίο επιτρέπει την οπτική επαφή σε όλα τα σημεία του χώρου.

 

Η όψη του καταστήματος αποτελεί σημαντικό κομμάτι του έργου, καθώς από τα πρώτα στάδια της μελέτης, στόχος ήταν η ανάδειξη της πρόσοψης σε αντίθεση με το γύρω περιβάλλον, όπου επικρατεί αρκετή πληροφορία και σύγχυση. Έτσι η κυριαρχία της χρωματικής παλέτας του λευκού και των γήινων τόνων, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ξύλου δρυός σε φυσικό φινίρισμα, χαρίζουν ένα αρμονικό και φωτεινό αποτέλεσμα, συνυφασμένο με την εικόνα και το προφίλ της εταιρείας.

 

 

Τα φυσικά υλικά, χρώματα και υφές αποδίδονται μέσα από λιτές φόρμες, με εργονομική σχεδίαση και ευελιξία των κατασκευών. Η εκάστοτε προσαρμογή των προθηκών σε επίπεδα, πραγματοποιείται με τη χρήση συστήματος ραφιών τοίχου τύπου spider. Στο σύστημα αυτό ενσωματώθηκαν ξύλινες επιφάνειες, που λειτουργούν είτε ως ράφια, είτε ως αποθηκευτικός χώρος σε μορφή συρταριών, με σκοπό να εξυπηρετεί την τοποθέτηση των γυάλινων στοιχείων καθώς και το στήσιμο των συσκευασιών.

 

Τέλος, βασικό κομμάτι της διακόσμησης αποτέλεσαν τα ίδια τα προϊόντα, τα οποία εφαρμόστηκαν ως διακοσμητικά στοιχεία τόσο στους κάθετους όσο και στους οριζόντιους άξονες του χώρου.

 

 

Σχεδιασμός: Decork Design Studio (Ειρήνη Μήττα & Μαρίνα Παπαμιχάλη)

Φωτογραφίες: Σταυρίνα Παπαδάκου

 

Credits:

Φωτισμός: Πετρίδης lighting

Δάπεδα: Σακελλαρίου Α.Ε.

 

DECORK design team

Ειρήνη Μήττα Interior, Industrial & Interaction Designer +30 6946998488

Μαρίνα Παπαμιχάλη Interior Architect & Designer +30 6982084745

+30 2114063023 | Κυκλάδων 26, Αργυρούπολη

www.decork.gr 

 

 

 

 

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!